Groot Groen Feest

Deelnemers

Er zijn veel leuke deelnemers en sponsors Groot Groen Feest mogelijk maken, lees hieronder meer.

Duurzaam Drimmelen

Duurzaam Drimmelen zet zich in voor een betere toekomst in de Gemeente Drimmelen. Beter voor mensen (inwoners, ondernemers en bezoekers), beter voor dieren (welzijn), beter voor de natuur (biodiversiteit) en beter voor ons milieu (land, water, lucht en atmosfeer).We zetten ons in voor een meer duurzame samenleving. Met het oog op de erfenis van toekomstige generaties.

Gemeente Drimmelen
Drimmelen kiest voor vijf grote thema’s die leidend zijn bij de duurzame ontwikkeling van de gemeente. Deze vijf hoofdopgaven zijn: Energietransitie, Duurzaam ondernemen en circulariteit, Klimaatadaptatie, Natuur en biodiversiteit en Duurzame mobiliteit. De gemeente heeft hiervoor een ontwerp-duurzaamheidsprogramma opgesteld met de naam ‘De Duurzame Big Five van Drimmelen’. Met deze ‘big five’ wordt verwezen naar deze vijf grote duurzaamheidsthema’s. Meer informatie op: drimmelen.nl/duurzaamheid-gemeente-drimmelen
Plantenbieb Made
De Plantenbieb Made waar je je planten in kan ruilen voor anderen! Initiatiefnemer van Plantenbieb Made, Anouk van Lochem,  staat ook bekend voor het organiseren van meerdere leuke evenementen, zo organiseert ze jaarlijks de kerstbomenactie waar kerstbomen ingeleverd en geplant mogen worden, en organiseert ze de paasei zoekactie waar kinderen op zoek mogen gaan naar paaseieren. Ze heeft ook de Bomenbieb in de Kinderboomkwekerij mogen realiseren. Anouk helpt ons met het organiseren van Groot Groen Feest, zo heeft ze het vormgegeven en staat ze ook met een kraam voor jullie klaar! Voor meer informatie kijk op de Facebook pagina van de Plantenbieb Made.
Kiemkracht
KiemKracht is een platform binnen de gemeente Drimmelen dat zich richt op het verbinden en ondersteunen van mensen die begaan zijn met de natuur. Zij zetten in op meer bewustzijn en aanzien van een gezonde bodem, zuiver water en schone lucht bij burgers, gemeente, waterschap en politieke partijen en een actieve samenwerking ter verbetering van de natuur. Kiemkracht ziet de kwaliteit van bodem, water, lucht en biodiversiteit met grote snelheid verslechteren. Dat moet veranderen. Drimmelen blauw-groen, in denken en in doen!
Stichting Bei

Stichting BEI heeft als doel de kennis over bestuivende insecten en van de (honing)bijen in het bijzonder te bevorderen en te vergroten. De stichting neemt deel samen met Platform Kiemkracht.

Goeie Kost!

Goeie Kost! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten die hun producten op een natuurlijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur verbouwen. Goeie Kost! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten èn producenten beschikbaar. 

Naturelly

Naturelly (Elly Punselie) geeft workshops en cursussen over gezond en duurzaam koken. 

De AmerkantOp
In het gebied dat we voor het gemak ‘Amerstreek’ noemen is door een groep mensen het initiatief genomen om een gebiedsproces in gang te zetten met als doel landbouw, natuur, landschap, recreatie, toerisme, regionaal voedsel en educatie integraal te benaderen. We willen bereiken dat mensen, organisaties en ondernemers meer samenwerken. Die integrale benadering en samenwerking is om betere en kortere verbindingen te laten ontstaan in het gebied. Voor meer informatie, kijk op DeAmerkantOp
Zwerfspoor

Zwerfspoor is het eigenzinnige biotypische- en biotopische onderwijsadviesbureau van Cedric en Gerdy Bousché. Het haalt graag de onderste steen boven bijvoorbeeld als het gaat over aspecten als imago, kwaliteit en tevredenheid. Zwerfspoor neemt geen genoegen met alleen maar cijfers en grafieken maar gaat ook op zoek naar het verhaal achter de kerngegevens en getallen. 

ANV Drimmelen&Moerdijk

De Agrarische Natuurvereniging Drimmelen is een vereniging voor alle boeren, burgers en buitenlui die het buitengebied van de gemeente Drimmelen een warm hart toedragen. De vereniging organiseert projecten op het gebied van agrarisch en particulier natuurbeheer. Agrariërs met goede ideeën voor “groene” projecten kunnen via de ANV aanspraak maken op Rijks- en Europese subsidiegelden. Op deze manier ontstaat economisch draagvlak voor natuurbeheer en landschapsverfraaiing. Met ondersteuning van de lokale bevolking worden verschillende projecten gerealiseerd. Op het Groot Groen Feest geven we informatie over o.a. Wandelen over boerenland, Weidevogelbescherming, Bloemenranden, Patrijzentellingen etc. Zien we jullie dan?

Fietsersbond
De Fietsersbond is onderdeel van de landelijke Fietsersbond Nederland. Plaatselijk en regionaal spant de Fietsersbond zich in voor veilig fietsverkeer. Dit gebeurt in overleg met de buurgemeenten, want fietspaden stoppen niet aan gemeentegrenzen. Twee keer per jaar is er overleg met de wethouder van de gemeente Drimmelen. De afdeling kan nieuwe leden gebruiken dus meld je aan!
Zorgboederij De Zwaluw
Zorgboerderij De Zwaluw staat midden in de maatschappij. Daarom zijn er ook meerdere doelgroepen welkom. In een groene en gestructureerde omgeving genieten van het buiten bezig zijn. Aandacht voor elkaar en het versterken van het gevoel van eigenwaarde vinden wij belangrijk. De mogelijkheden en interesses van onze hulpboeren staan centraal tijdens de werkzaamheden. Het plezier in je werk staat bij ons voorop. Er is een winkel waar we producten en zelf gemaakte artikelen en cadeau’s verkopen. Mensen kunnen onder begeleiding helpen om een high tea te maken en te serveren aan onze gasten. Naast zorgboerderij zijn wij ook een biologisch dynamische boerderij. Op Biologisch Dynamische wijze worden dit seizoen, sperziebonen, aardappelen, uien en knolselderij, suikermais en edamame bonen geteeld.
Repair Café

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Eric Bouwsmsma heeft het idee opgevat vanaf het najaar een Repair Café ook in onze gemeente te starten. Om dat mogelijk te maken zoekt hij enthousiast vrijwilligers.

Ecowijk Drimmelen
De leden van Ecowijk Drimmelen willen een bijdrage leveren aan een gezonde aarde en alles wat daarop leeft. In onze ecowijk komen mensen van alle leeftijden te wonen. Ieder heeft zijn eigen woonplek, samen, alleen of in gezinsverband. De woningen zijn energieneutraal en worden gebouwd met natuurlijke/recyclebare materialen. We zien om naar elkaar. Je vindt er ook speelruimte voor de kinderen, een zelfvoorzienende moestuin (permacultuur) en hopelijk later een voedselbos. We nemen de verantwoordelijkheid voor deze gemeenschappelijke voorzieningen en voor de omgeving waarin wij wonen. Dat doen we met mensen, die ja zeggen tegen onze kernwaarden.
Madese Natuurvrienden
De Madese NatuurVrienden is sinds 1976 de vereniging voor Gezellige en Actieve natuurbeleving in de Gemeente Drimmelen en omstreken. De vereniging levert een bijdrage aan natuur-en milieubescherming, natuureducatie, en het verbeteren en behouden van natuur, landschap en cultuurhistorie. Uitvalsbasis voor alle activiteiten is het parkgebouw in Natuurpark de Liniehof. Het oudste natuurpark in Brabant. U kunt bij de vereniging terecht voor kennis over landschaps- en natuurbeheer, biodiversiteit binnenstedelijk en in het buitengebied. Natuurrijke tuinen, vogelvriendelijke erven, bloemrijke bermen, aanleg en beheer van vlechthagen en andere landschapselementen. Scholen zijn welkom In de Liniehof voor een les op maat! Buitenonderwijs dicht bij huis. Fysiek aan de slag kan ook. Sluit je aan bij de ‘ploeg’ vrijwilligers voor het onderhoud van honderden knotwilgen, grienden, poelen en het 3,5 ha. grote heempark. Maar ook de aanleg en onderhoud van ‘hippe’ vlechthagen word aangepakt. Bezoek de website Madese Natuurvrienden.nl/  of de stand van de MNV op het Groot Groen Feest
Elemental Eco
Elemental Eco is een winkel in Breda waar je plasticvrije en ecologische artikelen kunt kopen voor je huis en persoonlijke verzorging. Ze bieden ook lokale producten en verpakkingsvrij voedsel dat je zo in je eigen container kunt doen. Daarnaast kun je vaardigheden ontwikkelen door middel van hun workshops en een evenement bijwonen om te netwerken en te leren van gelijkgestemde mensen. Elemental Eco werkt samen met GoeieKost! om duurzame boodschappen dichter bij jou te brengen. Bestel online met Elemental Eco en haal het op bij het Goeie Kost afhaalpunt in Lage Zwaluwe, Made of Breda.Neem vooral een kijkje in de webwinkel.
Groene Kledingkast
Ketting KledingRuil Drimmelen. Een Ketting Kleding Ruil is een manier om onderling kledingstukken te kunnen ruilen, zonder fysiek contact. Een of meerdere tassen met kleding reizen van adres naar adres. Allereerst vormt een aantal adressen een logische route: de ketting. Op die route rouleren een aantal tassen vol kleding. Zodra er een tas bij je wordt gebracht, heb je 3 dagen de tijd om te “shoppen”. Haal eruit waar je blij van wordt en stop erin wat je niet meer draagt. Vervolgens breng je de tas naar het volgende adres op de lijst. Kwestie van tas bij de voordeur zetten en aanbellen. Minimaal fysiek contact, maximaal ruilplezier. prinsesopdekikkererwt.nl
Zwerfafvalpakkers (ZAPpers) Drimmelen is een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die elke dag op pad gaat om onze gemeente op te schonen. Het doel is om het zwerfafval te laten verdwijnen uit onze gemeente. Op naar een schone gemeente door Bewustwording, Zichtbaarheid en Verbondenheid, samen staan we sterker.
Wil je meer weten over ZwerfAfvalPakkers? kijk op onze Facebookpagina:  Whatzap Drimmelen.
Wil jij je ook inzetten voor een schoon Drimmelen? Stuur dan een mail naar teamschoon@debries.eu of kijk op drimmelen.nl/zappers

Langs de A16 in West-Brabant werken bewoners, organisaties, gemeenten en ontwikkelaars samen aan de energietransitie.  Van de 28 windmolens die gebouwd worden, waarvan 8 op Drimmelens grondgebied, wordt de komende 25 jaar schone energie opgewekt.

Een kwart van het rendement uit de windmolens wordt geïnvesteerd in lokale energieprojecten op het gebied van energie besparen en duurzame energie opwekken.

STED is beheerder van het lokale fonds in Drimmelen.

H2POINT is tanken met groene waterstof. Groene waterstof is een energiedrager die we ter plaatse, circulair kunnen maken, generatie op generatie. Met deze energiedrager komt het beste uit twee werelden samen, snel tanken voor grote afstanden met het comfort van elektrisch rijden. Meer informatie: H2 point-tanken met groene waterstof
In onze winkel GeWOON Gezellig vind je een wisselend assortiment verse snijbloemen, bloemen van het seizoen en diverse planten voor binnen en buiten. Wij maken alle plantencreaties zelf en zorgen daardoor voor een uniek aanbod. De gehele winkel is ingericht met vintage meubels en accessoires die ook allemaal te koop zijn. Daardoor zijn wij een zeer dynamische winkel met steeds andere spulletjes. Ook knappen wij spullen op en maken er weer wat moois van.

Meer info op onze facebookpagina: Gewoon Gezellig

Groendak Plant
HelkantPlant is een kleinschalig familie bedrijf dat staat voor het vergroenen van de bebouwde omgeving. We leggen groene daken aan, we beplanten waterpartijen en natuurvriendelijke oevers en we maken drijvend groen. Ook hebben we een kwekerij met sedumplanten en ruimte voor het doorkweken van water- en oeverplanten. Alles in één hand dus, dat is onze kracht!
Opgewekt Drimmelen
Coöperatie Opgewekt Drimmelen is een energiecoöperatie, opgericht eind 2019, met een bestuur wat uit vier vrijwilligers bestaat. Van de ongeveer 90 leden nemen er ongeveer 60 deel aan één van de twee collectieve daken met zonnepanelen onder een postcoderoosproject. 

Voor meer info:www.opgewektdrimmelen.nl
Textielkunstenaar Marie-José Dirkes is een bekend gezicht in Terheijden. In haar atelier aan de hoofdstraat maakt ze prachtige (woon-)accessoires van hergebruikt textiel. Op het Groot Groen Feest neemt ze je mee in de wondere wereld van het ecoprinten. Met deze techniek maakt ze prachtige prints en gebruikt hiervoor de pigmenten uit bladeren en bloemen.

Voor meer info: MJ Atelier Terheijden

Vera, Ludo en Louis hebben ter gelegenheid van het Groot Groen Feest de koppen bij elkaar gestoken en een verrassend concept bedacht op maat voor de locatie. We hebben een route uitgezet waar je langs loopt om bijzondere eigenschappen van jezelf te ontdekken. Daarna heb je de gelegenheid om een brief aan je kleinkind in 2100 achter te laten. Daar kun je ook komen luisteren naar muzikale planten en op gezette tijden (zie programma) zijn er muzikale experimenten. Tot slot nodigen we je uit om iets meer te weten te komen van onze concepten EnergieBieb en Stroomversnellers.

We willen graag van jou weten wat jij van die concepten vindt.

Laat u meenemen naar een wereld ver hiervandaan, een wereld van kastelen en wonderlijke creaturen, een wereld als een droom, mijn droomwereld. Alle getoonde kunstwerken zijn te koop of misschien reeds verkocht…. Heeft u speciale dromen of wensen? Wij kunnen deze in onze DROOMWERELDEN opnemen………

Voor meer info: Droomwerelden

Heemkundekring De Vlasselt verzamelt informatie en publiceert over velerlei onderwerpen uit de historie van de kerkdorpen Langeweg, Terheijden en Wagenberg. Tevens worden door De Vlasselt heemkundig belangrijke voorwerpen verzameld, bewaard, beheerd en tentoongesteld.

Voor meer info: https://www.devlasselt.nl/
Het Traais Energie Collectief is een coöperatie voor en door inwoners uit Terheijden. Met het collectief nemen we het heft in eigen handen door zelf duurzame en lokale energieprojecten op te zetten. Zo zijn we voor onze energievoorziening niet langer afhankelijk van grote energiebedrijven. We houden zelf de regie over onze eigen lokale energievoorziening en dragen bij aan een duurzame wereld. De levering van warmte, stroom en transitiegas organiseert het Traais Energie Collectief in een eigen werkmaatschappij: de Traaise Energie Maatschappij. De opbrengsten komen ten gunste van het dorp. Leden van het Traais Energie Collectief bepalen samen waar de opbrengsten aan worden besteed.

Voor meer info: https://traaisenergiecollectief.nl
Bijenhoudersgilde Sint Ambrosius. Gemeente Drimmelen en omgeving waar de bijen hun nectar vluchten maken en halen natuurlijk en de omgeving bestuiven tot grote groei en bloei van fruit edg. Sluit U aan bij een van onze aktiviteiten in de natuur. Ons Dorpshuys in Drimmelen is onze basis, althans meestal in het najaar-winter wanneer we minder druk met de bijen zijn. Onze bijenstal aan de Koekoekweg in Made is de praktijk locatie waar in de zomerperiode elke Za. ochtend tussen 11:00-12:00 uur de imkers aan het werk zijn.

Met dank aan onze partners …

Scroll naar boven