Deelnemers
Er zijn veel leuke deelnemers en sponsors Groot Groen Feest mogelijk maken, lees hieronder meer.
Duurzaam Drimmelen zet zich in voor een betere toekomst in de Gemeente Drimmelen. Beter voor mensen (inwoners, ondernemers en bezoekers), beter voor dieren (welzijn), beter voor de natuur (biodiversiteit) en beter voor ons milieu (land, water, lucht en atmosfeer).We zetten ons in voor een meer duurzame samenleving. Met het oog op de erfenis van toekomstige generaties.
Stichting BEI heeft als doel de kennis over bestuivende insecten en van de (honing)bijen in het bijzonder te bevorderen en te vergroten. De stichting neemt deel samen met Platform Kiemkracht.
Goeie Kost! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten die hun producten op een natuurlijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur verbouwen. Goeie Kost! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten èn producenten beschikbaar.
Naturelly (Elly Punselie) geeft workshops en cursussen over gezond en duurzaam koken.
Zwerfspoor is het eigenzinnige biotypische- en biotopische onderwijsadviesbureau van Cedric en Gerdy Bousché. Het haalt graag de onderste steen boven bijvoorbeeld als het gaat over aspecten als imago, kwaliteit en tevredenheid. Zwerfspoor neemt geen genoegen met alleen maar cijfers en grafieken maar gaat ook op zoek naar het verhaal achter de kerngegevens en getallen.
De Agrarische Natuurvereniging Drimmelen is een vereniging voor alle boeren, burgers en buitenlui die het buitengebied van de gemeente Drimmelen een warm hart toedragen. De vereniging organiseert projecten op het gebied van agrarisch en particulier natuurbeheer. Agrariërs met goede ideeën voor “groene” projecten kunnen via de ANV aanspraak maken op Rijks- en Europese subsidiegelden. Op deze manier ontstaat economisch draagvlak voor natuurbeheer en landschapsverfraaiing. Met ondersteuning van de lokale bevolking worden verschillende projecten gerealiseerd. Op het Groot Groen Feest geven we informatie over o.a. Wandelen over boerenland, Weidevogelbescherming, Bloemenranden, Patrijzentellingen etc. Zien we jullie dan?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Eric Bouwsmsma heeft het idee opgevat vanaf het najaar een Repair Café ook in onze gemeente te starten. Om dat mogelijk te maken zoekt hij enthousiast vrijwilligers.
Langs de A16 in West-Brabant werken bewoners, organisaties, gemeenten en ontwikkelaars samen aan de energietransitie. Van de 28 windmolens die gebouwd worden, waarvan 8 op Drimmelens grondgebied, wordt de komende 25 jaar schone energie opgewekt.
Een kwart van het rendement uit de windmolens wordt geïnvesteerd in lokale energieprojecten op het gebied van energie besparen en duurzame energie opwekken.
STED is beheerder van het lokale fonds in Drimmelen.
Meer info op onze facebookpagina: Gewoon Gezellig
Vera, Ludo en Louis hebben ter gelegenheid van het Groot Groen Feest de koppen bij elkaar gestoken en een verrassend concept bedacht op maat voor de locatie. We hebben een route uitgezet waar je langs loopt om bijzondere eigenschappen van jezelf te ontdekken. Daarna heb je de gelegenheid om een brief aan je kleinkind in 2100 achter te laten. Daar kun je ook komen luisteren naar muzikale planten en op gezette tijden (zie programma) zijn er muzikale experimenten. Tot slot nodigen we je uit om iets meer te weten te komen van onze concepten EnergieBieb en Stroomversnellers.
We willen graag van jou weten wat jij van die concepten vindt.