Deelnemers
Er zijn veel leuke deelnemers en sponsors Groot Groen Feest mogelijk maken, lees hieronder meer.

Duurzaam Drimmelen zet zich in voor een betere toekomst in de Gemeente Drimmelen. Beter voor mensen (inwoners, ondernemers en bezoekers), beter voor dieren (welzijn), beter voor de natuur (biodiversiteit) en beter voor ons milieu (land, water, lucht en atmosfeer).We zetten ons in voor een meer duurzame samenleving. Met het oog op de erfenis van toekomstige generaties.

Drimmelen kiest voor vijf grote thema’s die leidend zijn bij de duurzame ontwikkeling van de gemeente. Deze vijf hoofdopgaven zijn: Energietransitie, Duurzaam ondernemen en circulariteit, Klimaatadaptatie, Natuur en biodiversiteit en Duurzame mobiliteit. De gemeente heeft hiervoor een ontwerp-duurzaamheidsprogramma opgesteld met de naam ‘De Duurzame Big Five van Drimmelen’. Met deze ‘big five’ wordt verwezen naar deze vijf grote duurzaamheidsthema’s.
Meer informatie op: drimmelen.nl/duurzaamheid-gemeente-drimmelen


KiemKracht is een platform binnen de gemeente Drimmelen dat zich richt op het verbinden en ondersteunen van mensen die begaan zijn met de natuur. Zij zetten in op meer bewustzijn en aanzien van een gezonde bodem, zuiver water en schone lucht bij burgers, gemeente, waterschap en politieke partijen en een actieve samenwerking ter verbetering van de natuur.
Kiemkracht ziet de kwaliteit van bodem, water, lucht en biodiversiteit met grote snelheid verslechteren. Dat moet veranderen. Drimmelen blauw-groen, in denken en in doen!

Stichting BEI heeft als doel de kennis over bestuivende insecten en van de (honing)bijen in het bijzonder te bevorderen en te vergroten. De stichting neemt deel samen met Platform Kiemkracht.

Goeie Kost! verbindt consumenten met lokale/regionale voedselproducenten die hun producten op een natuurlijke wijze, zonder bestrijdingsmiddelen en met respect voor de natuur verbouwen. Goeie Kost! maakt deze producten tegen een eerlijke prijs voor consumenten èn producenten beschikbaar.

Naturelly (Elly Punselie) geeft workshops en cursussen over gezond en duurzaam koken.

In het gebied dat we voor het gemak ‘Amerstreek’ noemen is door een groep mensen het initiatief genomen om een gebiedsproces in gang te zetten met als doel landbouw, natuur, landschap, recreatie, toerisme, regionaal voedsel en educatie integraal te benaderen. We willen bereiken dat mensen, organisaties en ondernemers meer samenwerken. Die integrale benadering en samenwerking is om betere en kortere verbindingen te laten ontstaan in het gebied. Voor meer informatie, kijk op DeAmerkantOp

Zwerfspoor is het eigenzinnige biotypische- en biotopische onderwijsadviesbureau van Cedric en Gerdy Bousché. Het haalt graag de onderste steen boven bijvoorbeeld als het gaat over aspecten als imago, kwaliteit en tevredenheid. Zwerfspoor neemt geen genoegen met alleen maar cijfers en grafieken maar gaat ook op zoek naar het verhaal achter de kerngegevens en getallen.

De Agrarische Natuurvereniging Drimmelen is een vereniging voor alle boeren, burgers en buitenlui die het buitengebied van de gemeente Drimmelen een warm hart toedragen. De vereniging organiseert projecten op het gebied van agrarisch en particulier natuurbeheer. Agrariërs met goede ideeën voor “groene” projecten kunnen via de ANV aanspraak maken op Rijks- en Europese subsidiegelden. Op deze manier ontstaat economisch draagvlak voor natuurbeheer en landschapsverfraaiing. Met ondersteuning van de lokale bevolking worden verschillende projecten gerealiseerd. Op het Groot Groen Feest geven we informatie over o.a. Wandelen over boerenland, Weidevogelbescherming, Bloemenranden, Patrijzentellingen etc. Zien we jullie dan?

De Fietsersbond is onderdeel van de landelijke Fietsersbond Nederland. Plaatselijk en regionaal spant de Fietsersbond zich in voor veilig fietsverkeer.
Dit gebeurt in overleg met de buurgemeenten, want fietspaden stoppen niet aan gemeentegrenzen. Twee keer per jaar is er overleg met de wethouder van de gemeente Drimmelen. De afdeling kan nieuwe leden gebruiken dus meld je aan!

Zorgboerderij De Zwaluw staat midden in de maatschappij. Daarom zijn er ook meerdere doelgroepen welkom.
In een groene en gestructureerde omgeving genieten van het buiten bezig zijn. Aandacht voor elkaar en het versterken van het gevoel van eigenwaarde vinden wij belangrijk. De mogelijkheden en interesses van onze hulpboeren staan centraal tijdens de werkzaamheden. Het plezier in je werk staat bij ons voorop. Er is een winkel waar we producten en zelf gemaakte artikelen en cadeau’s verkopen. Mensen kunnen onder begeleiding helpen om een high tea te maken en te serveren aan onze gasten.
Naast zorgboerderij zijn wij ook een biologisch dynamische boerderij. Op Biologisch Dynamische wijze worden dit seizoen, sperziebonen, aardappelen, uien en knolselderij, suikermais en edamame bonen geteeld.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Eric Bouwsmsma heeft het idee opgevat vanaf het najaar een Repair Café ook in onze gemeente te starten. Om dat mogelijk te maken zoekt hij enthousiast vrijwilligers.

De leden van Ecowijk Drimmelen willen een bijdrage leveren aan een gezonde aarde en alles wat daarop leeft.
In onze ecowijk komen mensen van alle leeftijden te wonen. Ieder heeft zijn eigen woonplek, samen, alleen of in gezinsverband. De woningen zijn energieneutraal en worden gebouwd met natuurlijke/recyclebare materialen.
We zien om naar elkaar. Je vindt er ook speelruimte voor de kinderen, een zelfvoorzienende moestuin (permacultuur) en hopelijk later een voedselbos. We nemen de verantwoordelijkheid voor deze gemeenschappelijke voorzieningen en voor de omgeving waarin wij wonen. Dat doen we met mensen, die ja zeggen tegen onze kernwaarden.

De vereniging Madese NatuurVrienden is een West-Brabantse natuurclub uit Made in de Gemeente Drimmelen net ten zuiden van het National Park De Biesbosch.Wist u dat bijna alle MNV-activiteiten ook voor niet-leden toegankelijk zijn met meestal een kleine bijdrage voor de koffiepot als enige entreekosten? Ook onze contributie is al jaren erg laag en dat proberen we zo te houden, zodat het lidmaatschap laagdrempelig blijft. Madesenatuurvrienden.nl

Elemental Eco is een winkel in Breda waar je plasticvrije en ecologische artikelen kunt kopen voor je huis en persoonlijke verzorging. Ze bieden ook lokale producten en verpakkingsvrij voedsel dat je zo in je eigen container kunt doen. Daarnaast kun je vaardigheden ontwikkelen door middel van hun workshops en een evenement bijwonen om te netwerken en te leren van gelijkgestemde mensen. Elemental Eco werkt samen met GoeieKost! om duurzame boodschappen dichter bij jou te brengen. Bestel online met Elemental Eco en haal het op bij het Goeie Kost afhaalpunt in Lage Zwaluwe, Made of Breda.Neem vooral een kijkje in de webwinkel.

Ketting KledingRuil Drimmelen. Een Ketting Kleding Ruil is een manier om onderling kledingstukken te kunnen ruilen, zonder fysiek contact. Een of meerdere tassen met kleding reizen van adres naar adres. Allereerst vormt een aantal adressen een logische route: de ketting. Op die route rouleren een aantal tassen vol kleding. Zodra er een tas bij je wordt gebracht, heb je 3 dagen de tijd om te “shoppen”. Haal eruit waar je blij van wordt en stop erin wat je niet meer draagt. Vervolgens breng je de tas naar het volgende adres op de lijst. Kwestie van tas bij de voordeur zetten en aanbellen. Minimaal fysiek contact, maximaal ruilplezier. prinsesopdekikkererwt.nl


Langs de A16 in West-Brabant werken bewoners, organisaties, gemeenten en ontwikkelaars samen aan de energietransitie. Van de 28 windmolens die gebouwd worden, waarvan 8 op Drimmelens grondgebied, wordt de komende 25 jaar schone energie opgewekt.
Een kwart van het rendement uit de windmolens wordt geïnvesteerd in lokale energieprojecten op het gebied van energie besparen en duurzame energie opwekken.
STED is beheerder van het lokale fonds in Drimmelen.


We leggen groene daken aan, we beplanten waterpartijen en natuurvriendelijke oevers en we maken drijvend groen.
Ook hebben we een kwekerij met sedumplanten en ruimte voor het doorkweken van water- en oeverplanten. Alles in één hand dus, dat is onze kracht!
Met dank aan onze partners ...
We danken de volgende partners voor het mogelijk maken van Groot Groen Feest.
Tijdstip | Evenement |
---|---|
11.00 uur | Inloop |
11.10 uur | FEEST GAAT BEGINNEN! |
11.15 uur | Start diverse workshops! |
11.30 uur | Tuinklimaatcoach komt vertellen |
12.30 uur | Het maken van een tijdscapsule |
14.00 | Lied en Dans voor de aarde |
14.30 uur | Lezing: een leven zonder afval. Toegang is gratis maar beperkt. |
16.00 uur | Eind Groot Groen Feest |